orchestra kos

ekfrasi v2 728x90

scoops

Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή»

 

 

Έλα κι εσύ, πάρε μέρος στις εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-«Οδηγητή», στη μεγάλη συνάντηση της νιότης, της ελπίδας, του αγώνα.
Στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» κάθε χρόνο ενώνονται τα όνειρα, οι ανάγκες και οι διεκδικήσεις της νεολαίας, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες με την πρωτοπόρα πολιτική πρόταση του ΚΚΕ και τις θέσεις της ΚΝΕ.
Απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη την Ελλάδα το Φεστιβάλ μας είναι μια νεανική γιορτή που χτίζεται με τα πιο γερά υλικά: Τη συλλογικότητα, το μεράκι, τη φαντασία και την εθελοντική σχεδιασμένη δουλειά χιλιάδων ανθρώπων, χωρίς «σπόνσορες» και χορηγούς.
ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΑΣ!
Χτες, σήμερα και αύριο δύο κόσμοι βρίσκονταν και βρίσκονται σε διαρκή σύγκρουση. Από τη μία ο κόσμος των εκμεταλλευτών, ο κόσμος των λίγων που ζουν κλέβοντας τον πλούτο που παράγουν οι πολλοί. Δικιά τους ένωση είναι η ΕΕ & το ΝΑΤΟ, αυτούς υπηρετούν και οι κυβερνήσεις, παλιές & νέες, ανεξαρτήτως «πρόσημου».
Δικό τους είναι το σύστημα που για να αβγατίσουν τα κέρδη των καπιταλιστών, δεν διστάζει να διαμελίσει χώρες, να «βάλει στο στόχαστρο» αμάχους και παιδιά, να αναγκάσει χιλιάδες οικογένειες να «ξεριζωθούν» από τις χώρες τους για να σωθούν από τους ιμπεριαλιστικούς πολέμους που μαίνονται στις χώρες τους. Δική τους ευθύνη είναι η όξυνση του μεταναστευτικού, δικό τους είναι το χέρι που υποκινεί τους πολέμους για να μοιραστούν οι ενεργειακές πηγές και τα εμπορικά μονοπάτια, που χτίζονται πάνω στα πτώματα χιλιάδων θυμάτων.
Η δική τους συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, με την στήριξη ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΠΟΤΑΜΙ, εκμεταλλεύτηκε τον πόθο του λαού και της νεολαίας να απαλλαγούν από τα μνημόνια που έφεραν οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και τώρα μας φορτώνει το 3ο μνημόνιο, το μνημόνιο Τσίπρα με ακόμα πιο βάρβαρα μέτρα για να στηρίξει και αυτή με την σειρά της τα κέρδη των λίγων.
ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΑΦΗΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΜΑΤΩΝΟΥΝ – ΤΣΑΚΙΣΕ ΤΟΥΣ!
Στην αντίπερα όχθη είναι ο κόσμος των εκμεταλλευομένων, των πολλών. Ο δικός μας κόσμος, των ανέργων, των εργαζομένων που δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί εξαντλητικά ωράρια στα ξενοδοχεία της Κω, ανασφάλιστοι και με καταπατημένα όλα τα εργασιακά και συνδικαλιστικά τους δικαιώματα. Ο κόσμος των μαθητών που πληρώνουν πανάκριβα για τη μόρφωσή τους και ζουν στην ανασφάλεια και την αβεβαιότητα για το μέλλον τους.
Τίποτα δεν μας ενώνει με τον κόσμο των εκμεταλλευτών. Τα δικά τους πλούτη είναι η φτώχεια μας. Τα δικαιώματά μας, οι ζωές μας γι’ αυτούς είναι κόστος. Γι’ αυτό έχουμε βάλει σκοπό να τους ανατρέψουμε.
Δεν συμβιβαζόμαστε! Έχουμε τεράστια δύναμη. Τον οργανωμένο αγώνα, τη διεκδίκηση σύγχρονων δικαιωμάτων στη μόρφωση, στη δουλειά, τον αθλητισμό, τον πολιτισμό, την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας ρήξης και ανατροπής με τα μονοπώλια και τον καπιταλισμό, τις ενώσεις τους, για να πάρει ο λαός την εξουσία.
Σε αυτόν τον αγώνα το ΚΚΕ και η ΚΝΕ δίνουν όλες τους τις δυνάμεις. Φέρνουμε το μήνυμα του Φεστιβάλ, των αμέτρητων αγώνων και θυσιών της εργατικής τάξης στο νησί μας! Ενάντια στα ρατσιστικά και ξενοφοβικά συνθήματα, προβάλλουμε την εργατική - διεθνιστική αλληλεγγύη. Κόντρα στην εκμετάλλευση από τους καπιταλιστές, οργανώνουμε την αντίσταση του λαού και της νεολαίας!
Έλα μαζί μας! Μαζί είμαστε πιο δυνατοί!
Αντλούμε γνώση, πείσμα, αισιοδοξία και δύναμη για τον αγώνα μας σήμερα και αύριο, από τους αγώνες των επαναστατών ηρώων του λαού μας, στους οποίους είναι αφιερωμένες οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-Οδηγητή. Για να κάνουμε στάχτη το γερασμένο κόσμο της εκμετάλλευσης και της ανεργίας.
Συνεχίζουμε! Με την ορμή της ασυγκράτητης πορείας της Ιστορίας προς τα μπρος, των αμέτρητων θυσιών στον αγώνα για μια καλύτερη ζωή. Με την ορμή της αλήθειας, γιατί αλήθεια για την κοινωνική πρόοδο σημαίνει αγώνας για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας. Για τη νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Πρόγραμμα Προφεστιβαλικών Εκδηλώσεων στην Κω
8:00μμ
Έναρξη Εκδηλώσεων
8:15μμ
Χαιρετισμός από τον Δημήτρη Τσάμπαλλα, Γραμματέα της Οργάνωσης Κω της ΚΝΕ
8:30μμ
Αφιέρωμα στον Νίκο Καββαδία από μαθητικό συγκρότημα
9:00μμ
Κεντρική Ομιλία από τον Παναγιώτη Μεντρέκα, στέλεχος του ΚΚΕ
9:30μμ
Λαϊκό Γλέντι από τον Βασίλη Κοκκαλάκη

Στον χώρο του φεστιβάλ θα λειτουργεί Παιδότοπος δημιουργικής απασχόλησης σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γυναικών Κω – Μέλος ΟΓΕ, βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, καθώς και μπαρ.

Από τις 9 το πρωί και καθ΄ όλη τη διάρκεια των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, θα υπάρχει χώρος συλλογής Τροφίμων και Ειδών Πρώτης Ανάγκης σε συνεργασία με την Επιτροπή Αλληλεγγύης των ταξικών φορέων, και τα οποία θα παραδοθούν αργότερα σε μετανάστες και πρόσφυγες.

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

Οπτικά Χαματζόγλου

Οινοποιείο Χατζηεμμανουήλ

ART & MUSIC

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
FacebookTwitterLinkedinPinterest