orchestra kos

ekfrasi v2 728x90

ACS σημαίνει COURIER

SERNIKOS bikes

scoops

Τι παίζει;

orfeas cine

Misirlū

image4351

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

artemis heaven

Οινοποιείο Χατζηεμμανουήλ

Το όνειρο ενός γελοίου

 

 

«Το όνειρο ενός γελοίου» του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ.

Θεατρική παράσταση με τον ηθοποιό Δημήτρη Βερύκιο και τη σοπράνο Αμαλία Κλημοπούλου

Παρασκευή, 5 Αυγούστου, στις 9 μ.μ., στο Ελληνορωμαϊκό Ωδείο Κω, με είσοδο ελεύθερη για το κοινό

 

Στο πλαίσιο των Θερινών Ιπποκρατείων 2016 ο Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Βρεφονηπιακών Σταθμών Δήμου Κω και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Δωδεκανήσου σας προσκαλούν στη θεατρική παράσταση  με τίτλο «Το όνειρο ενός γελοίου», το διαμάντι του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ, στο Ελληνορωμαικό Ωδείο Κω την Παρασκευή 5  Αυγούστου στις 9 το βράδυ με είσοδο ελεύθερη για το κοινό. 

Ένα έργο που, μέσα από τους προβληματισμούς και τις ιδέες του, ενσαρκώνει τη φιλοσοφία του μεγάλου Ρώσου κλασικού, ενώ δεν είναι υπερβολικό να πούμε ότι αποτελεί συνοπτική ιστορία της ανθρώπινης κοινωνίας .

Στην παράσταση μας ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος ,που έχει χάσει το νόημα της ζωής, αποκοιμιέται και στο όνειρο που βλέπει του φανερώνεται η Αλήθεια της Ζωής με όλες τις λεπτομέρειες. Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού. Μέσα από τη συνύπαρξη των αντιθέσεων του  ο συγγραφέας οδηγεί τον ήρωα του από το σκοτεινό στο ηλιόλουστο αποτελώντας με τον τρόπο αυτό το πιο φωτεινό και αισιόδοξο διήγημά του.

Το κείμενο είναι από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ενός από τους σημαντικότερους Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστές έργων της ρώσικης λογοτεχνίας. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος σε ένα συγκλονιστικό ντουέτο με τη σοπράνο Αμαλία Κλημοπούλου , η οποία παίζει φλογέρα και τραγουδά αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες ,κλείνοντας με τον  Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου σε μουσική Zbignew Preisner –από την   Μπλε ταινία του Kislovski.                        

Γραφείο Ενημέρωσης  Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. ΚΩ

 

Λίγα λόγια για το έργο:

«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ»
του Φιοντόρ Ντοστογιέφσκυ

Ένας Ύμνος στη Ζωή και την Αγάπη, που ίσως μόνο ένας «γελοίος»
μπορεί να δει στο όνειρό του… ή μήπως δεν είναι μόνο ένα όνειρο;


(Ένας άνθρωπος βαθειά μελαγχολικός και απελπισμένος, που έχει χάσει το νόημα της ζωής και που τίποτε δεν έχει σημασία, αποφασίζει να αυτοκτονήσει… Όμως την νύχτα που ετοιμάζεται να το κάνει, και με αφορμή ένα τυχαίο περιστατικό, αποκοιμιέται χωρίς να το καταλάβει… Εκείνο που βλέπει στο όνειρο του, τον κάνει, όταν ξυπνάει, όχι μόνο να μην θέλει να πεθάνει, αλλά να λαχταράει με όλη τη δύναμη της ψυχής του να ζήσει, αφού στον ύπνο του τού φανερώθηκε η Αλήθεια της Ζωής… με όλες τις λεπτομέρειες… Κι αυτή την Αλήθεια γυρίζει και κηρύττει παντού…) 

Ένα συγκλονιστικό κείμενο, απλό και βαθύ, μεστό και αποκαλυπτικό!!!

Η παράσταση έκανε πρεμιέρα στο Ανοιχτό Θέατρο της Λευκάδας στα πλαίσια των Γιορτών Λόγου και Τέχνης την 9η Αυγούστου 2014. Κατόπιν της ενθουσιαστικής ανταπόκρισης του κοινού, επαναλήφθηκε την 1η Σεπτεμβρίου στο προαύλιο του Ι.Ν. Παναγίας στην Κατούνα Λευκάδας, σε μια μαγική βραδυά…
Το «ΌΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ», παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία φέτος (2015-2016) και στην Αθήνα, στο Θέατρο Βαφείο-Λάκης Καραλής για 5 μήνες, αποσπώντας τη θερμή κριτική των ΜΜΕ και την ενθουσιώδη υποδοχή του κοινού.
Παρουσιάστηκε επίσης στην Βόνιτσα, Αίγιο, Ιωάννινα, Πάτρα, Λάρισα, Καρδίτσα, Τρίκαλα και Γρεβενά με ιδιαίτερα μεγάλη επιτυχία ενώ συνεχίζεται σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο!
Το κείμενο είναι από τη μετάφραση του Άρη Αλεξάνδρου, ενός από τους σημαντικότερους μεταπολεμικούς Έλληνες συγγραφείς και μεταφραστή έργων της ρωσικής λογοτεχνίας. Η σκηνοθεσία είναι του Τάκη Χρυσικάκου και ερμηνεύει ο ηθοποιός Δημήτρης Βερύκιος σε ένα συγκλονιστικό ντουέτο με την Αμαλία Κλημοπούλου, η οποία παίζει φλογέρα και τραγουδά αποσπάσματα από δημοφιλείς άριες, κλείνοντας με τον Ύμνο της Αγάπης του Απ. Παύλου!

«…αυτό το Όνειρο μου φανέρωσε την Αλήθεια της Ζωής...»
 
Ταυτότητα της παράστασης
«ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΕΝΟΣ ΓΕΛΟΙΟΥ» του Φ. Ντοστογιέφσκυ
Ερμηνεύει ο ηθοποιός ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΒΕΡΥΚΙΟΣ
Συμμετέχει η  ΑΜΑΛΙΑ ΚΛΗΜΟΠΟΥΛΟΥ (φλογέρα και τραγούδι)
Σκηνοθεσία: ΤΑΚΗΣ ΧΡΥΣΙΚΑΚΟΣ

Διάρκεια παράστασης: 70 λεπτά (χωρίς διάλειμμα)

Καλλιτεχνικός Υπεύθυνος: Δημήτρης Βερύκιος

ART & MUSIC

Προτάσεις:

ΑΓΝΟ Κως

Αλχημείον

GLOBAL Café - Bar & Bazaar

mous pastry shop kos

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 archive