orchestra kos

ACS σημαίνει COURIER

scoops

xalki0

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν στην Χάλκη, τα σεμινάρια εκμάθησης Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, που άρχισαν στις 20 Απριλίου στο Πολιτιστικό Κέντρο «Σωκράτης Φανουράκης» που έχει εξελιχθεί σε πυρήνα πολιτιστικών και επιμορφωτικών δράσεων για το νησί, όπως οραματιζόταν ο Σωκράτης Φανουράκης.

Τα σεμινάρια οργανώνονται και προσφέρονται δωρεάν σε κατοίκους της Χάλκης, από το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη σε συνεργασία με την εκπαιδευτική, μη κερδοσκοπική Εταιρία Δράσεων Επιμόρφωσης που έχει έδρα την Χάλκη και τον καθηγητή κ. Σπύρο Καματερό. Έχουν ως στόχο την απόκτηση γνώσεων Ηλεκτρονικών Υπολογιστών, επιπέδου τουλάχιστον αντίστοιχου του διπλώματος ECDL και χωρίζονται σε δύο κύκλους, το ECDL Base και το ECDL Standard. Ο κάθε επιμορφούμενος διαλέγει ανάμεσα στους δύο κύκλους που έχουν διάρκεια 6 εβδομάδων ο καθένας, με 10 ώρες διδασκαλίας για κάθε εβδομάδα.

xalki1

Οι συμμετέχοντες στα επιμορφωτικά σεμινάρια, χρησιμοποιούν, ανά δύο, κάθε έναν από τους Η/Υ του Πολιτιστικού κέντρου, ενώ πολλοί συνδέονται μέσω WiFi ή με καλωδιακή σύζευξη μέσω Switch από δικό τους φορητό υπολογιστή, με αποτέλεσμα να παρακολουθούν ενεργά τα σεμινάρια στο Πολιτιστικό Κέντρο, πάνω από 15 άτομα σε κάθε τμήμα.

«Η συνέχιση του οράματος του Σωκράτη Φανουράκη, για την βελτίωση των συνθηκών ζωής και εκπαίδευσης των κατοίκων της Χάλκης είναι ο οδηγός που μας γεμίζει ενθουσιασμό και δύναμη» δηλώνει ο Βαγγέλης Ηλιάδης (μέλος του Δ.Σ. του Ιδρύματος Λοχαγού Φανουράκη) και προσθέτει: «Έχουν ξεχωριστή σημασία δράσεις όπως αυτές με τα σεμινάρια Υπολογιστών επιπέδου ECDL, καθώς και οι εξ’ αποστάσεως διαλέξεις που διοργανώνει το Κέντρο δια Βίου Μάθησης του ΙΝΕΔΙΒΙΜ και φιλοξενούνται τους τελευταίους 5 μήνες, στον χώρο του Πολιτιστικού μας Κέντρου. Εκτός από τα παραπάνω, στο ενεργητικό του Πολιτιστικού Κέντρου καταγράφονται θεματικές ομιλίες και συνεδριάσεις πολιτιστικών φορέων, ενώ μέσα στο καλοκαίρι αναμένονται καλλιτεχνικές εκθέσεις και άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις. Ευχαριστούμε θερμά όλους που συνέβαλλαν αφιλοκερδώς στην πραγματοποίηση αυτών των δράσεων. Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Καματερό ο οποίος διαθέτει όλα τα απογεύματα των δύο μηνών της παραμονής του στην Χάλκη (και στην Ελλάδα), για να χαρίσει γνώσεις και ευκαιρίες στα νέα παιδιά αλλά και στους κατοίκους του νησιού μας.»

«Είχα ένα όνειρο. Επειδή κατάγομαι από την Χάλκη ήθελα τώρα που έχω τον χρόνο ως συνταξιούχος καθηγητής εφαρμογών πληροφορικής στο California State University, να της δώσω πράγματα πίσω. Να δώσω πράγματα που θα έχουν θετικό αντίκτυπο στο νησί. Και με ευχαριστεί πολύ το ότι ο κόσμος ανταποκρίνεται. Και ευχαριστώ το Ίδρυμα Λοχαγού Φανουράκη που μου δίνει αυτήν την ευκαιρία» μας λέει από την πλευρά του ο καθηγητής κ. Καματερός. «Ο προσωπικός μου στόχος είναι να δώσουμε στα παιδιά από την Χάλκη τα εφόδια ώστε να έχουν περισσότερες επαγγελματικές ευκαιρίες. Ο κύκλος σεμιναρίων για την απόκτηση πτυχίου ECDL είναι το πρώτο βήμα και ελπίζω ότι θα υπάρχει και συνέχεια» τονίζει.
Υψηλού επιπέδου χαρακτηρίζει τα σεμινάρια η κ. Λίτσα Αναστάση (γονέας) επισημαίνοντας: «Για μένα είναι μια ευκαιρία να μάθω που δεν θα την ξαναέβρισκα ποτέ. Η πρωτοβουλία του Ιδρύματος είναι πολύ καλή για το νησί μας και μακάρι να συνεχιστεί και σε άλλου είδους μαθήματα.»

«Τα σεμινάρια ECDL, μας βοηθάνε να καταλάβουμε τους ηλεκτρονικούς υπολογιστές μας καλύτερα απ΄ότι πριν. Πράγματα που δεν τα ξέραμε, τώρα μαθαίνουμε πως να τα αξιοποιήσουμε», αναφέρει η μαθήτρια της Α’ Λυκείου, Ιωάννα Λιβανίου και προσθέτει: «Ενθουσιαζόμαστε συνεχώς που μαθαίνουμε καινούρια και χρήσιμα πράγματα. Στόχος μας είναι να πάρουμε ένα πτυχίο που θα το χρειαστούμε στο μέλλον, ίσως στην αγορά εργασίας.»

«Τα σεμινάρια είναι πολύ καλά οργανωμένα και θα έλεγα ότι είναι η κατάλληλη εξάσκηση για το πτυχίο. Ο καθηγητής τα εξηγεί και γίνονται αμέσως κατανοητά. Είναι μια καλή ευκαιρία γα εμάς να αποκτήσουμε περισσότερες γνώσεις για την επιστήμη των υπολογιστών» τονίζει η Βαγγελίτσα Σεγκανάκου, μαθήτρια Β’ Λυκείου.

«Είναι σημαντικό για το νησί μας, να μπορεί κάποιος να παρακολουθεί τέτοιου επιπέδου σεμινάρια και μάλιστα δωρεάν», αναφέρει ο δημοτικός υπάλληλος Αντώνης Φαναράκης. «Εγώ έχω το ECDL αλλά πολλά πράγματα δεν τα γνώριζα και είμαστε ακόμη στην αρχή. Οι δύο ώρες περνούν πολύ γρήγορα και ευχάριστα και είμαι σίγουρος ότι θα μάθουμε πολλά για τους Η/Υ.»

Misirlū

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

artemis heaven

ART & MUSIC

image4351

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 archive

FacebookTwitterLinkedinPinterest