orchestra kos

ekfrasi v2 728x90

scoops

Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου

Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και παράδοσης είναι υπό την Αιγίδα της Ιεράς Μονής Πάτμου. Κύριος οργανωτής η Εφημερίδα ΠΑΤΜΙΑΚΑ ΧΡΟΝΙΚΑ και η Μ.Κ.Ε. Αποκάλυψη. Συνδιοργανώνεται από την περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και τον Δήμο Πάτμου.

Το 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου είναι αφιερωμένο στους ντόπιους παραγωγούς που ασχολούνται με τη γη, τη κτηνοτροφία και τα προϊόντα τους, είτε από αγάπη είτε από επάγγελμα. 

Εννέα νησιά  θα συμμετάσχουν στο 8ο Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου:
Τήνος – Φολέγανδρος – Σάμος – Φούρνοι, Πάτμος – Λέρος – Κάλυμνος – Λειψοί- Αγαθονήσι, είναι τα νησιά που θα δώσουν την ευκαιρία σε όλους, να γευτούν την κουζίνα τους   να δοκιμάσουν τα προϊόντα τους και να δουν τους χορούς τους. Παράλληλα θα τιμήσουμε τους ντόπιους παραγωγούς με μια ξεχωριστή έκθεση φωτογραφίας η οποία θα έχει θέμα Η ΖΩΗ ΣΤΗΝ ΥΠΑΙΘΡΟ.

Το 8ο «Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Πάτμου», θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, οι δε παράλληλες δράσεις του, Σάββατο 20 Ιουνίου 2015.
Μετά την Ντίνα Νικολάου παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΙ «Ένα τραπέζι η Ελλάδα» , που ταξιδεύει σε όλη την Ελλάδα, γεύεται παραδοσιακά προϊόντα και μαθαίνει τα μυστικά των τοπικών πιάτων, στους επίτιμους προσκεκλημένους,  προστίθεται και η Βίκυ Χαντζή, δημοσιογράφος, υπεύθυνη Κοινωνικού, πολιτιστικού & Τουριστικού ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΑLPHA. Οι δύο κυρίες της μικρής οθόνης στηρίζουν το γαστρονομικό κάλεσμα που κάνει το Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου κάθε Ιούνιο από την Πάτμο στα νησιά. Ένα κάλεσμα όπου τα νησιά μας παρουσιάζουν τη γαστρονομία τους, τη μουσική και τους χορούς τους.
Το υπέροχο γευστικό ταξίδι του 8ου Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 21 Ιουνίου 2015, με οδηγό την αγαπημένη  γευσιγνώστρια Ντίνα Νικολάου παρουσιάστρια της εκπομπής του ΣΚΑΙ «Ένα τραπέζι η Ελλάδα» και συνοδηγό την επίσης αγαπημένη δημοσιογράφο της τηλεόρασης του ΑΛΦΑ κ. Βίκυ Χαντζή και άλλους ξεχωριστούς γευσιγνώστες, όπως τον Νίκο Χριστοφόρου τον Δημήτρη Παμπόρη κάτοχο χρυσού σκούφου, Γεώργιο Γρύλλη επίσης κάτοχο χρυσού σκούφου, την Γεωργία Κοφινά συγγραφέα γαστρονομικών βιβλίων, τον σεφ Μπενέτο Ματθαίου και την Νικολέτα Φωσκόλου επίσης συγγραφέα.

Στόχος της διοργάνωσης είναι ο πολιτισμός της γαστρονομίας και του ευ ζην να αποτελέσει εναλλακτική μορφή τουρισμού, για την ανάπτυξη και τη διεύρυνση της εποχικότητας του τουρισμού στα νησιά μας.
To Σάββατο 20 Ιουνίου 2015 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί η 4η ΠΟΔΗΛΑΤΟΔΡΟΜΙΑ Πάτμου, με επικεφαλή τον Γιώργο Αμυρά και ποδηλάτες από την Αθήνα, τη Δωδεκάνησο και την Πάτμο, ενώνοντας στην διαδρομή τους τα μνημεία του νησιού ξεκινώντας από τη Χώρα πηγαίνοντας Κάμπο και τερματίζοντας στην Πέτρα της Καλικατσού.

Χορηγοί: Patmos Aktis suites & spa, Blue star ferries, Dodekanisos sea ways, Keridis works, Porto Scoutari, Όμιλος Coca Cola 3Ε, Βαρβαγιάννη, Ένωση Οινοπαραγωγών Σάμου, Θεολόγος Γιάνναρος Χωματουργικά-Σκυρόδεμα, Στεγανομονωτική Δωδεκανήσου Σταύρος Ματθαίου-Νίκος Καμίτσης. 

 

 


Υποστηρικτές: (μέχρι σήμερα) Κάβα Νικόλαος Μίχας, Ξενοδοχείο Σκάλα, Δήμος Λειψών, Σπύρος Παπαναστασίου, ΚΟΥΜΑΝΗΣ (Γ.Στούκας),ΣΥΣΚΕΥΑΣΕ ΤΟ, ΤΑΣΟΣ ΚΑΤΣΑΡΟΣ,ΤΑΡΣΑΝΑΣ, ΟΣΤΡΙΑ, Τα καβουράκια, Σωματείο ΤΑΞΙ,Σχολή Χορού ΤΟ ΑΛΩΝΙ, Γιάννης Παραδείσης,(λεωφορείο) εστιατόριο ΤΟ ΑΛΩΝΙ, ΑΠΟΛΛΩΝ ΤΡΑVEL,pixels patmos,  ΘΕΑ, Βαγγέλης, Χάρης ζαχαροπλαστείο.ΔΗΛΙΤΑΠ.Σταύρος Ευφραιμίδης.Patmos star-Δήμος Λειψών. 
Μουσικός και πολιτιστικός σύλλογος Η ΠΑΤΜΟΣ ΤΩΝ ΧΡΩΜΑΤΩΝ,  ο Σύλλογος Χωριανών Ο ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ, Ο Σύλλογος των απανταχού Πατμίων Ξάνθος ο Φιλικός, ο Σύλλογος Πατμίων Ρόδου ΟΣΙΟΣ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ. Ο Σύλλογος Πατμίων Αμερικής Ξάνθος ο Φιλικός.  
   

Χορηγοί επικοινωνίας μέχρι σήμερα: kosmos tv, Αιγαίο TV, www.aegeantoday.gr, alpha tv, www.patmostimes.gr, patmos radio91, Πατμιακά χρονικά, ΈΡΑ ΡΟΔΟΥ, εκπομπή weekend (real fm), Σαμιακή τηλεόραση, Ράδιο Σάμος, Ράδιο Άρτεμις, Ροδιακή, aegeannews, blackMonday,Πατμιακή.  
Πολύτιμος σύμβουλος και υποστηρικτής της διοργάνωσης, η ΛΕΣΧΗ ΑΡΧΙΜΑΓΕΙΡΩΝ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΚΥΚΛΑΔΩΝ.
Οργάνωση χορευτικών: Διονύσης Τραυλός. Την γευσιγνωσία οργανώνει η Γεωργία Κοφινά. Την έκθεση φωτογραφίας, ο Σύλλογος «Η Πάτμος των χρωμάτων». Την οργάνωση και έρευνα των παραγωγών η Πόπη Στράτα. 

Τέλος,  οι μουσικοί, Μαθιός Ματαίου, Νίκος Σκεμπές, Γιώργος Πέντες, Νίκος Καμίτσης και Μανώλης Κάβουρας, τα χορευτικά της Πάτμου, Σάμου, Λειψών και Τήνου, θα δώσουν μια άλλη διάσταση στη διοργάνωση. 

Φεστιβάλ Γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου

 

 

 

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

Οπτικά Χαματζόγλου

Οινοποιείο Χατζηεμμανουήλ

ART & MUSIC

Προσαρμοσμένη αναζήτηση
FacebookTwitterLinkedinPinterest