orchestra kos

ACS σημαίνει COURIER

scoops

Αντώνης Στυλιάτης

- Στα κόμικ που διάβαζες παιδί, ποιος ήταν ο αγαπημένος σου χαρακτήρας;

- Δεν είχα κάποιον συγκεκριμένο ήρωα που να θαύμαζα. Μίκυ Μάους και Αλμανάκο διάβαζα σαν παιδί, τι περιμένεις; Άντε και κάνα Αστερίξ και Οβελίξ... Στην πορεία ανακάλυψα το περιοδικό 9 και πωρώθηκα, αλλά και πάλι δεν θυμάμαι να ξεχώρισα κάποιον.

01

- Πότε ξεκίνησες να φτιάχνεις τα δικά σου;

- Στην ουσία, ποτέ δεν έκανα κάποιο comic. Μόνο στη σχολή, δηλαδή, και αυτό αναγκαστικά σαν εργασία. Από πάντα θυμάμαι τον εαυτό μου να φτιάχνω μικρές ιστορίες και ήρωες που να τους εντάσσω μέσα σε αυτές, άλλα δεν ήταν comic - μου τη δίνουν τα μικρά καρέ και τα συννεφάκια. Συνήθως αφηγούμαι την ιστορία μου σελίδα-σελίδα, χωρίς καρέ, σαν παραμύθι.

Αντώνης Στυλιάτης

- Οι αγαπημένοι σου σχεδιαστές;

- Riccardo Federici, Gerald Brom, Dave Rapoza,Todd Lockwood

Αντώνης Στυλιάτης

- Τι δυσκολίες έχει μια εικονογράφηση, όπως αυτή που κάνεις τώρα για το βιβλίο του Φώτη; Πώς είναι, δηλαδή, να δουλεύεις με ένα κείμενο που δεν είναι δικό σου;

- Είναι λίγο παράξενο... Την εικόνα που περιγράφει ένα κείμενο, ο καθένας μπορεί να τη φανταστεί διαφορετικά. Έτσι και εγώ, έρχομαι πάντα σε συνεννόηση με τον Φώτη πριν προχωρήσω στο σχέδιο. Θέλω οι εικόνες που έχουμε στο κεφάλι μας να συμπίπτουν.  Αυτό δεν είναι πάντα εύκολο. Μπορεί μερικές φορές να χρειαστούν δύο, τρεις, ή και παραπάνω εκδοχές της ίδιας εικόνας για να καταλήξουμε στην τελική. Με τον Φώτη, όμως, έχω μια πάρα πολύ καλή συνεργασία. Συνεννοούμαστε άψογα, πιστεύω, και είμαι πολύ θετικός για το αποτέλεσμα.

 

Αντώνης ΣτυλιάτηςΟ Αντώνης Στυλιάτης φοίτησε στη Σχολή Ορνεράκη (Ornerakis Applied Arts).  

Έχει συνεργασθεί με την pixelhero (εταιρεία του Λεωνίδα Καμπισέλη με έδρα στην Εσθονία).

Αυτή την εποχή συνεργάζεται με τις εκδόσεις Οδός Πανός και με τον Φώτη Θαλασσινό για την επανέκδοση του βιβλίου του «Το άσμα της φάλαινας» σε κόμικ.

 

 

Αντώνης Στυλιάτης

 

Αντώνης Στυλιάτης

 

06

Αντώνης Στυλιάτης

Misirlū

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

artemis heaven

ART & MUSIC

image4351

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 archive

FacebookTwitterLinkedinPinterest