orchestra kos

ACS σημαίνει COURIER

scoops

Το ΡΙΚ στην Κω

 

 

Κύπρος και Κως ενώθηκαν σήμερα (28/7/2015) σε μια πανδαισία, παραδοσιακού πολιτισμού, κατά τη διάρκεια εκδήλωσης που διοργάνωσαν από κοινού στην πόλη της Κω, το Ραδιοφωνικό Ιδρυμα Κύπρου και οι τοπικές αρχές.

Παρουσιάστηκαν παραδοσιακοί χοροί και τραγούδια από σχήματα των δύο νησιών. Εγινε επίσης αναπαράσταση παραδοσιακού κυπριακού γάμου.

Οι κύπριοι επισκέπτες κατέβηκαν από το πλοίο εν πομπή με επικεφαλής τη «νύφη» και υπό τους ήχους του παραδοσιακού συγκροτήματος «Οι Λάς» πορεύτηκαν μέχρι το κέντρο της πόλης.

Η εκδήλωση έγινε στο πλαίσιο της κρουαζιέρας που διοργανώνει το Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ με προορισμό την Κω τη Σκιάθο και τη Θεσσαλονίκη. Ο δήμαρχος της Κω Γιώργος Κυρίτσης σε χαιρετισμό του ανέφερε ότι ο ελληνισμός έρχεται από πολύ μακριά, έχει παρόν και έχει και μέλλον.

Ανεξάρτητα από τις παρούσες δύσκολες συνθήκες, ανέφερε, ο ελληνισμός θα επιβιώσει και θα οδεύσει ξανά στους δρόμους της ανάπτυξης και της ευημερίας.

Στο δικό του χαιρετισμό ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής του ΡΙΚ Κώστας Νικολαϊδης ανέφερε ότι πρόκειται για ένα ταξίδι που φέρνει την πατρίδα μας και τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση της Κύπρου, πιο κοντά στις αγαπημένες ρίζες του ελληνισμού. Με τον τρόπο αυτό, ανέφερε ο κύριος Νικολαϊδης θα γνωριστούμε καλύτερα και θα μιλήσουμε για όσα μας ενώνουν.

Στην κρουαζιέρα του Τρίτου Προγράμματος του ΡΙΚ, συμμετέχουν περίπου επτακόσιοι ακροατές, περιλαμβανομένων και αποδήμων που έφτασαν ειδικά για το σκοπό αυτό στην Κύπρο, από πόλλες περιοχές του πλανήτη, όπως η Αυστραλία και η Βρετανία.

Εν πλω, πραγματοποιείται πλειάδα εκδηλώσεων από καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς.

Γραφείο Ενημέρωσης Δ.Ο.Π.Α.Β.Σ. ΚΩ

Misirlū

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

artemis heaven

ART & MUSIC

image4351

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 archive

FacebookTwitterLinkedinPinterest