- Παράγουμε και συσκευάζουμε αγνό παρθένο ελαιόλαδο, άριστης ποιότητας

- Τυποποιούμε το καλύτερο λάδι του νησιού μας

- Φέρνουμε στο τραπέζι σας ελαιόλαδο με πλούσια γεύση και γεμάτο άρωμα.

olive oil hatzipetros kosΗ δουλειά μας, η παραγωγή ελαιολάδου, ξεκίνησε το 1945 από τον Χαράλαμπο Χατζηπέτρο. Στα 18 του ξεκίνησε την παράδοση της οικογένειάς μας, που συνεχίζεται μέχρι σήμερα με μεράκι από τον γιο του Δημοσθένη Χατζηπέτρο.

Τώρα με το καινούργιο ελαιοτριβείο που έχει όλες τις προδιαγραφές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παράγουμε και εμφιαλώνουμε αγνό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της καλύτερης ποιότητας, πιστοποιημένο και ελεγχόμενο.

Λίγα λόγια για την ελιά

olive oil hatzipetros kosΗ ελιά είναι δέντρο αειθαλές, αιωνόβιο, καρποφόρο και ανήκει στην οικογένεια των ελαιιδών. (Oleaceae). Στην ίδια οικογένεια ανήκουν ακόμη 30 είδη, μεταξύ των οποίων και το γιασεμί, η μελιά, η πασχαλιά και η φιλύρα. Στο γένος Olea ανήκει μόνο η γνωστή μας ελιά, δηλαδή η Olea europaea παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.
Υπάρχουν βέβαια δύο ακόμη παραλλαγές: η άγρια ελιά (Olea europaea var. Oleaster) και η ήμερη (Olea europaea var. Sativa).
Την ανάπτυξη αλλά και την καρποφορία της ελιάς ευνοούν ο ζεστός μεσογειακός ήλιος και ο γλυκός, ήπιος χειμώνας, με τις σιγανές και τακτικές βροχοπτώσεις.
Αυτοί είναι οι λόγοι που επιτρέπουν τη μέγιστη απόδοση του δέντρου, εφόσον αυτό καλλιεργείται σε εύκρατα κλίματα.
Η ελιά έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και διατηρεί την παραγωγικότητά της για ολόκληρους αιώνες.

Λίγα λόγια για το ελαιόλαδο

olive oil hatzipetros kosΑ. ΠΑΡΘΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Είναι το ελαιόλαδο το οποίο λαμβάνεται αποκλειστικα και μονο από τους καρπούς της ελιάς, με μηχανικά ή φυσικά μέσα, τα οποία δεν προκαλούν αλλοιώσεις στην τελική ποιότητά του (χαμηλές θερμοκρασίες στα ελαιοτριβεία κ.λ.π.). Το παρθένο ελαιόλαδο είναι ουσιαστικά ένας φυσικός φρουτοχυμός που περιέχει όλα τα ευεργετικά για την υγεία θρεπτικά στοιχεία. Το λάδι αυτό δεν έχει υποστεί καμία επεξεργασία πέραν της έκθλιψης και πιθανόν της μετάγγισης, της φυγοκέντρισης ή της διήθησης.
Το παρθένο ελαιόλαδο, ανάλογα με το βαθμό της οξύτητάς του αλλά και των γευστικών του χωρίζεται στις εξής κατηγορίες:
1. Εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο, με βαθμό μέγιστης οξύτητας 0,8 γρ. στα 100 γρ. ελαιόλαδου ή οξύτητα 0,8%. Θεωρείται το καλύτερο σε ποιότητα λάδι (φυσικός χυμός), που λαμβάνεται από τους καρπούς της ελιάς αποκλειστικά μηχανικές ή φυσικές μεθόδους και πάντα κάτω από συνθήκες χαμηλών θερμοκρασιών.
2. Παρθένο ελαιόλαδο (στην ετικέτα συχνά αναγράφονται και οι λέξεις εκλεκτό ή φίνο), με βαθμό μέγιστης οξύτητας 1,5% ή οξύτητα μικρότερη από 1,5% σύμφωνα με τα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά του Διεθνούς Συμβουλίου Ελαιολάδου. Αντίθετα σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΚ η οξύτητα μπορεί να ανέβει μέχρι και 2%.
3. Κοινό παρθένο ελαιόλαδο-κονράντε, με βαθμό οξύτητας 3,3% ή οξύτητα μικρότερη από 3,3%
4. Βιομηχανικό παρθένο ελαιόλαδο ή λαμπάντε. Πρόκειται για παρθένο ελαιόλαδο υψηλής οξύτητας και άσχημης γεύσης, οσμής και χρώματος. Είναι αδύνατο να καταναλωθεί ως έχει και πρέπει να περάσει από διαδικασία της χημικής επεξεργασίας και του ραφιναρίσματος.

olive oil hatzipetros kosΒ. ΡΑΦΙΝΑΡΙΣΜΕΝΟ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ
Πρόκειται για το επεξεργασμένο ελαιόλαδο το οποίο προέρχεται από το βιομηχανικό λαμπάντε. Το ελαιόλαδο αυτό, που είναι διαυγές, έχει συνήθως πολύ ανοικτό κίτρινο χρώμα και είναι απαλλαγμένο από την υψηλή οξύτητα.

Φυσικά σε γενικές γραμμές είναι ένα ουδέτερο, πολύ ρευστό ελαιόλαδο χωρίς καμία χαρακτηριστική γεύση και άρωμα αλλά και χωρίς όλα τα ωφέλιμα συστατικά του παρθένου ελαιόλαδου.

olive oil hatzipetros kosΓ. ΕΛΑΙΟΛΑΔΟ ή ΑΓΝΟ
Πρόκειται για μείγμα καλής ποιότητας ελαιολάδου και ραφιναρισμένου. Οι αναλογίες των προσμείξεων που χρησιμοποιούνται ποικίλλουν και εξαρτώνται από τις απαιτήσεις και την εμπορική πολιτική που ακολουθούν οι εταιρείες,

Πάντως το τελικό προϊόν πρέπει να έχει ευχάριστη γεύση και οσμή, χρώμα ανοικτό κιτρινοπράσινο και σε καμία περίπτωση να μη ξεπερνά σε οξύτητα το 1,5%.

 

Λινοπότι, στο Πυλί

2242069528

2242069528

6948582166

oliveoilfromkoscom

oliveoilfromkos.com

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

olive oil from kos hatzipetros

 

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

ART & MUSIC

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 archive