Το Κτήμα Ακράνι βρίσκεται στη Μινιέρα Ασφενδιού της Κω. Είναι το αποτέλεσμα μιας προσπάθειας περίπου δυο δεκαετιών, με σκοπό την επαναφορά σε νέα σύγχρονη μορφή, της αμπελοκαλλιέργειας και της παραγωγής κρασιού αντάξιου του φημισμένου στην αρχαιότητα Κώιου Οίνου.

Σε ιδιόκτητους αμπελώνες, πιστοποιημένους κατά agro1, agro2 και globalgab, σε μια περιοχή με ιδανικές για την αμπελοκαλλιέργεια συνθήκες, με επιστημονική φροντίδα και σεβασμό στο περιβάλλον και τον άνθρωπο, παράγουν υψηλής ποιότητας σταφύλια, που είναι η βάση για υψηλής ποιότητας κρασιά, με πλούσια αρώματα και ιδιαίτερα χαρακτηριστική γεύση.

Τα κρασιά τους οινοποιούνται στο εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα μέσα οινοποιείο, οι εγκαταστάσεις του οποίου είναι πιστοποιημένες κατά ISO22000.

Ο χώρος είναι επισκέψιμος καθημερινά και ανοίγουν τις πόρτες τους σε 30.000 επισκέπτες κάθε χρόνο για περιήγηση στους αμπελώνες και γευστική δοκιμή των κρασιών.

Το Κτήμα Ακράνι είναι από τα λίγα στη χώρα μας, που διαθέτει αμπελογραφική συλλογή 60 γηγενών ποικιλιών τις οποίες μελετά διεξοδικά όσον αφορά την προσαρμογή τους στο μικροκλίμα της περιοχής.

Σκοπός η δημιουργία κρασιών που θα αναδεικνύουν τον πλούτο αυτών των ποικιλιών προσαρμοσμένων στο αμπελοτόπι του νησιού.

 «Ακράνι» = φίλος αγαπημένος. Προέρχεται από τη λέξη «ακράνης» που σημαίνει σύντροφος, μια λέξη που σπάνια ακούμε σήμερα, αλλά συναντάμε σε ακριτικά τραγούδια της Δωδεκανήσου. Η επιλογή του ονόματος αυτού, που αντικαθιστά το αρχικό Αμπελώνες Τριανταφυλλοπούλου, δεν είναι τυχαία. Προσδοκά να αναγνωρίσει όλες εκείνες τις σχέσεις φιλίας που η οικογένεια καλλιεργεί από το 1996, όταν πρωτοξεκίνησε το ταξίδι της στον κόσμο του κρασιού. Σχέσεις φιλίας με αμπελουργούς, συναδέλφους οινοποιούς, παραγωγούς τοπικών προϊόντων, όλους τους Κώες, αλλά και τους επισκέπτες, Έλληνες και ξένους, που έχουν περάσει από το οινοποιείο μέχρι σήμερα.

akrani logo

 

Zηπάρι, Κως, στο δρόμο της Μινιέρας

2242069860

2242069622

ktimakrani.gr

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

 

akrani logo

BERTO LUCCI: Ορόσημο στην ανδρική μόδα!

ART & MUSIC

Προσαρμοσμένη αναζήτηση

 archive